haber

Üniversitemizin Sunduğu 2022 Erasmus KA171 Projesi Kabul Edildi

  • 29 Ağustos 2022

Üniversitemizin Sunduğu Erasmus KA171 Projesi Kabul Edildi

Üniversite öğrencilerinin ve personelinin farklı bir ülkedeki eğitim-öğretim ortamını deneyimleme ve kazanımlarını arttırmalarını amaçlayan Erasmus KA171 Projesi için sunulan başvurular sonuçlandı.

Bu kapsamda sunulan 94 projeyi değerlendiren Türkiye Ulusal Ajansı, Üniversitemiz Dış İlişkiler Koordinatörlüğünün sunduğu KA171 Projesinin kabulünü uygun buldu.

Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Ofisi Erasmus Koordinatörlüğünden KA171 Projesi kapsamında yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“2022 yılı Erasmus+ Ana Eylem 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği - Program Ülkeleri ile Ortak Ülkeler arasında Yükseköğretim Öğrenci ve Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında sunulan proje tekliflerinin değerlendirme süreci tamamlandı. Bu kapsamda hazırlanan KA171 Projemiz Türkiye Ulusal Ajansı tarafından uygun bulundu. Bundan böyle Üniversitemiz ile Yemen, Gürcistan, Ukrayna, Moldova, Rusya, Kamerun, Sudan, Bosna Hersek arasında öğrenci ve öğretim elemanı hareketliliği gerçekleştirilebilecektir. Projenin bütçesi 40.520 Euro hibe ile desteklenecektir. Projenin 2022/2023 Eğitim-Öğretim döneminde faaliyete geçirilmesi planlanmaktadır.”