haber

Üniversitemize Bosna Hersek, Ürdün ve Filistin’den Akademik Ziyaret!

  • 24 Mayıs 2022

Proje tabanlı Erasmus Ka171 personel hareketliliği kapsamında Bosna Hersek, Ürdün ve Filistin’den misafir öğretim üyeleri Üniversitemize ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaretin ilk gününde misafir öğretim üyeleri ile aralarında Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Demirtaş’ın da yer aldığı Üniversitemiz akademisyenleri arasında tanışma toplantısı gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Erasmus Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen toplantıda Üniversitemiz, Iğdır ve Proje tabanlı Erasmus Ka171 personel hareketliliği ders verme, eğitim alma faaliyetleri ile ilgili sunum yapıldı.

Toplantıda bir konuşma gerçekleştiren Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Demirtaş, 7 günlük Erasmus faaliyeti için gelen misafir öğretim üyelerinin ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Prof. Dr. Demirtaş konuşmasının devamında ise Iğdır Üniversitesi’nin gelişimi hakkında bilgi verdi.

Misafir Öğretim Üyeleri Kendi Alanlarında Sunumlarını Gerçekleştirdiler

Üç farklı ülkeden gelen öğretim üyeleri programın 2. gününde kendi alanları ile ilgili sunumlarını gerçekleştirdiler. Ziraat Fakültesi Binası Doç. Dr. Ali Kuyaksil Amfisi’nde gerçekleştirilen sunumlarda Üniversitemizdeki akademisyenler ile fikir alışverişinde bulunuldu.

Proje tabanlı Erasmus Ka171 personel hareketliliği ders verme, eğitim alma faaliyeti kapsamında 2022 Mart ayından bugüne kadar Üniversitemizden de 15 personel yurt dışına giderek akademik deneyimlerini arttırma fırsatı buldu.

Çeşitli nedenlerden dolayı hali hazırda katılmayan 5 kişilik misafir öğretim üyeleri heyetinin de Eylül ayında Üniversitemize gelmeleri planlanıyor.